AZ blijft in de race voor plek 3 en Ajax houdt wederom het doel niet schoon!

AZ Alkmaar – Vitesse: AZ wint (1.63)

Ondanks de onverdiende uitschakeling in Europa en het daaropvolgende verlies bij Willem II doet AZ nog volop mee in de strijd om plek 3 die recht geeft op de derde voorronde van de UEFA Conference League. Deze strijd voert AZ samen met FC Twente en Feyenoord die elkaar later in het seizoen nog treffen. Verder spelen FC Twente (dit weekend) en Feyenoord (speelronde 32) nog tegen PSV waar AZ van de topclubs alleen nog Ajax treft in eigen huis. Daarnaast doet Feyenoord natuurlijk nog volop mee in de strijd om de Conference League. Al met al lijkt het er sterk op dat AZ op dit moment de beste papieren heeft voor plaats 3.

Vanavond staat de wedstrijd AZ – Vitesse op het programma. Vitesse staat momenteel op plaats 6 en lijkt zich op te kunnen gaan maken voor de play-offs Europees voetbal. Het gat met nummer 5 AZ bedraagt maar liefst 11 (!) punten.

De belangen van AZ zijn bij deze wedstrijd dus een stuk groter dan die van Vitesse en daarom speel ik hier AZ wint.

FC Groningen – Ajax: Totaal aantal doelpunten door FC Groningen over 0.5 (1.79)

Dat Ajax de laatste weken moeite heeft wedstrijden te winnen is duidelijk. Na de blessure van Pasveer kreeg Ajax in 4 competitiewedstrijden al 8 goals tegen. De verdediging van Ajax is niet meer zo stabiel vergeleken met de eerste seizoenshelft waar ze in 23 wedstrijden maar 5 tegengoals incasseerden.

FC Groningen is nog volop in de race voor een play-off ticket voor Europees voetbal, echter moeten ze daarvoor nog wel 4 punten goed maken ten opzichte van FC Utrecht. Daarnaast heeft FC Groningen natuurlijk weinig te verliezen tegen Ajax.

FC Groningen wist in 7 van de laatste 8 competitiewedstrijden minimaal 1 goal te maken. Naast het feit dat Ajax de laatste weken makkelijk goals incasseert zijn er ook nog twijfels over het meespelen van Timber en Martinez. Zij zijn beide (licht)geblesseerd. Wij adviseren daarom FC Groningen over 0.5 goals tegen een odd van 1.79!