Emmen zet grote stap richting Eredivisie en Annecy FC pakt 3 punten!

De Graafschap – FC Emmen: FC Emmen draw no bet (1.78)

FC Emmen lijkt goed op weg naar minstens een seizoentje Eredivisie. De Drentenaren voeren het klassement aan en tellen 8 punten voorsprong op nummer drie Excelsior. Met 5 overwinningen uit hun laatste 5 duels trekken ze naar de De Vijverberg, met als doel hun leidersplaats te verstevigen en de competitie in een definitieve plooi te leggen.

Thuisploeg De Graafschap herpakte zich vorige week, na 7 wedstrijden op rij zonder overwinning, knap op het veld van FC Eindhoven. Dankzij die 3 punten staan ze momenteel nog net in de top 8. Een hoge nood aan punten dus, al speelt hun thuisreputatie hier niet in het voordeel: slechts 4 van de 16 wedstrijden werden gewonnen. Emmen is dan weer de sterkste uitploeg van de competitie met 34 op 48.

Een belangrijke wedstrijd voor beide teams die beide kanten op kan gaan, maar de value op Emmen – de sterkste ploeg in de Eerste Divisie – in goede vorm trekt mij hier over de streep.

Verzilver €250 aan FREE BETS


Annecy FC – Avranches: Annecy FC wint (1.49)

Ook in de Championnat National zijn de promotieplaatsen duur: de top twee promoveert rechtstreeks, het nummer drie speelt barragewedstrijden. Laat het nu net Annecy FC zijn die de tweede plaats bekleedt, al hebben ze slechts een schamel puntje voorsprong op hun eerste achtervolger Concarneau.

Voor de thuisploeg dus een finale, de bezoekers daarentegen hebben niks meer om voor te spelen. Veilig van degradatie, mathematisch kansloos om op promotie te jagen.

Annecy verloor dit seizoen slechts één keer thuis, en vanavond zal er geen tweede nederlaag komen. Met 3 overwinningen op rij, waarin 9 keer gescoord werd, zijn ze torenhoog favoriet vanavond.