Man in vorm: Rui Mendes neemt FC Emmen bij de hand

Speelt FC Emmen volgend jaar ‘gewoon’ weer in de Eredivisie? Daar heeft het alle schijn van. De ploeg uit Drenthe is in bloedvorm en staat inmiddels 3 punten los van achtervolger Volendam. Eén man speelt daarbij een belangrijke rol: Rui Mendes.

FC Emmen blijft maar winnen

Sinds de blamage tegen Excelsior Maassluis is er iets veranderd in Drenthe. Was het een donderspeech van Dick Lukkien, drongen de supporters door of was het schaamrood op de kaken genoeg om de knop om te zetten? We zullen het nooit weten, maar het werkte wel. Dat is duidelijk te zien aan de resultaten.

FC Emmen verloor slechts 1 van de laatste 12 wedstrijden – noem het een slippertje – en won 10 van die 12 wedstrijden. Ook de topper tegen FC Volendam werd gewonnen. Met speels gemak zelfs. FC Emmen was met 4-1 te sterk voor de Volendammers en koerst daarmee recht op de titel af en een terugkeer op het hoogste niveau. De doelpuntenmakers tegen Volendam waren Reda Kharchouch, Miguel Araújo en natuurlijk… Rui Mendes

FC Emmen won 10 van de laatste 12 wedstrijden

Rui Mendes is de man in vorm

De middenvelder van Portugees-Duitse komaf verkeert in de vorm van zijn leven. Het was even zoeken naar die vorm, maar nu is het vooral genieten. Mendes was niet altijd een vaste waarde in het elftal van Lukkien, maar heeft die plek inmiddels wel verdient. Sterker nog, de middenvelder is met 10 doelpunten en 4 assists veruit de gevaarlijkste man aan Drentse zijde. De laatste weken zijn de statistieken helemaal lekker.


Rui Mendes was betrokken bij 5 van de laatste 9 doelpunten van Emmen. De laatste 4 wedstrijden op rij trof de middenvelder doel. FC Emmen treft in Telstar een zwakkere tegenstander en kan dus rekenen op veel balbezit en kansen. De kans dat Mendes daarvan minstens één verzilverd, is zeer groot.

Rui Mendes was betrokken bij 5 van de laatste 9 doelpunten van FC Emmen

Conclusie en wedtips

FC Emmen is torenhoge favoriet voor het duel met Telstar. De formatie van Lukkien is in bloedvorm en lijkt niet te kunnen verliezen. groot aandeelhouder in die vorm is Rui Mendes. De middenvelder bloeit helemaal op bij FC Emmen en is op schot. Tegen Telstar gaan de Drenten genoeg kansen krijgen. De kans dat Rui Mendes op het scorebord komt is daarmee groot.

  • FC Emmen wint & Rui Mendes scoort (6/10 units) @2.55
Live Betting NL - de #1 op live wedden