De beste La Liga 2 picks vandaag vind je in deze combo! (2.29)

Málaga – Huesca: minder dan 2.5 doelpunten (1.46)

De doorwinterde betters onder ons kennen het zeker en vast; je hebt nog dat ene doelpuntje in een La Liga 2-wedstrijd nodig om je parlay succesvol te maken maar de wedstrijd lijkt maar niet op te gang te komen. In deze low-scoring competitie is het bij de meeste ploegen gevaarlijk om op doelpunten te spelen, en Málaga en Huesca behoren zonder twijfel bij dat rijtje.

Málaga haalde deze line in 6 van haar 7 laatste wedstrijden, Huesca in 4 van haar laatste 5. Een belangrijke factor hier is de stand: beide teams staan relatief veilig boven de rode zone en ik verwacht hier een afwachtend begin aan beide kanten. Zowel de thuis- als uitploeg zullen zeker niet ontevreden zijn met een gelijkspel, en als je weet dat ze allebei gemiddeld slechts één doelpunt per wedstrijd scoren dit seizoen, heb ik veel vertrouwen in deze bet.

Malaga zag in 6 van de laatste 7 wedstrijden minder dan 2.5 doelpunten

Almeria – Girona FC: Almeria of gelijkspel (1.32)

Almeria is goed op weg om volgend seizoen weer een plaatsje in La Liga te mogen bekleden. De best scorende ploeg in de Spaanse tweede klasse staat 2e, en heeft er alle baat bij om vanavond hun sterke thuisreputatie te bevestigen. Slechts 2 wedstrijden werden verloren op eigen veld; leider Eibar ging er met 0-2 winnen in een wedstrijd waar de bal er maar niet in wilde voor Almeria.

Beide ploegen zijn in vorm, maar Girona wint gewoon niet vaak op verplaatsing. En vooral ploegen die hoog in de stand zijn halen thuis hun gram; zowel Eibar als Tenerife wonnen thuis tegen de Blanquivermell. In de laatste 4 onderlinge duels pakte Almeria op één wedstrijd na, telkens minimaal een punt.

In de laatste 4 onderlinge wedstrijden pakte Alméria op 1 wedstrijd na altijd minimaal een punt

Alcorcón – Real Valladolid: Real Valladolid of gelijkspel (1.19)

Een zekerheidje hier. Hekkensluiter Alcorcón kan zich mathematisch nog redden, maar als je met nog 6 wedstrijden voor de boeg al een kloof van 13 punten moet overbruggen, weet je dat het moeilijk wordt. En zeker als je over 32 wedstrijden slechts 3 duels winnend kon afsluiten.

Real Valladolid heeft nog alles om voor te spelen: 3e in de stand met de rechtstreekse promotieplaatsen nog in zicht zijn 3 punten hier o zo belangrijk. Historisch gezien is Alcorcón nooit een struikelblok geweest voor Valladolid: 3 van de 4 laatste wedstrijden werden gewonnen, ééntje eindigde op een draw.

Real Valladolid won 3 van de laatste 4 ontmoetingen en speelde 1 keer gelijk