Topscorer van de KKD wéér op schot tegen nummer laatst!

De naam is Thijs Dallinga. Topscorer van de Keuken Kampioen Divisie. De spits van Excelsior beleeft het seizoen van zijn leven en de vraag is of de Rotterdammers Dallinga kunnen behouden. Dit weekend speelt de aanvaller tegen zijn favoriete tegenstander. Waarom? Dat lees je hier! 

De statistieken van Thijs Dallinga

Dallinga is met afstand de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie. Hoewel sommigen denken dat het Robert Mühren is. De spits van Volendam staat echter op 23 doelpunten dit seizoen, terwijl de spits van Excelsior er al 30 in het netje legde. Een belachelijke statistiek, maar er is meer.
Van 30 oktober tot en met 10 december scoorde Dallinga in 7 wedstrijden achter elkaar. Het resulteerde in die 7 wedstrijden in 13 doelpunten. Daarna heeft de spits ook niet bepaald stilgezeten. In de laatste 12 wedstrijden was Dallinga bij 11 doelpunten betrokken als aangever of doelpuntenmaker. Naar de wedstrijd tegen Helmond Sport zal de 21-jarige aanvaller reikhalzend uitkijken.

Thijs Dallinga scoorde al 30 keer dit seizoen

Thijs Dallinga tegen Helmond Sport

De vorige ontmoeting met Helmond Sport zal bij Thijs Dallinga en Helmond nog vers in het geheugen staan. Voor de een in positieve zin en voor de ander in de vorm van een nare droom. Een wervelwind met de naam Excelsior waaide over Helmond. De schade bedroeg 5 doelpunten, waarvan Thijs Dallinga er maar liefst 3 voor zijn rekening nam. Het was niet de eerste keer dat de spits meer dan één doelpunt maakt in een wedstrijd. Al 7 keer eerder dit seizoen kreeg Dallinga dat voor elkaar.

Thijs Dallinga scoorde in de vorige ontmoeting met Helmond 3 keer

Conclusie en wedtips

Excelsior moet punten pakken om in het spoor van Volendam en FC Emmen te blijven. Als iemand daar een belangrijke rol in kan spelen, is het Thijs Dallinga. De spits is in bloedvorm en liet al eerder zien het net te kunnen vinden tegen Helmond Sport. De rode lantaarndrager staat defensief zwak en dat moet aanvoelen als een speeltuin voor de jonge aanvaller van Excelsior.

  • Thijs Dallinga scoort 2 keer of meer (6/10 units) @2.50