WTA Miami qualifiers: verdubbelaar!

Ann Li – Mayar Sherif: Ann Li wint (1.38)

Mayar Sherif (ATP 73) kent een moeilijke seizoen. De Egyptische won dit seizoen slechts 1 van haar 9 wedstrijden en kon in die 9 wedstrijden amper 4 sets naar zich toetrekken. Toeval of niet; het begin van die slechte reeks begon met een kansloze nederlaag tegen haar tegenstandster van vandaag: Ann Li (ATP 65).

Twee keer eerder ontmoetten deze dames elkaar op de court en twee keer won Li relatief gemakkelijk. Vooral de zege in Melbourne toonde een duidelijk verschil in niveau: met 6-0 en 6-2 werd Sherif naar huis gestuurd.  De vorm van Li is zeker wat minder de laatste tijd, al kwamen nederlagen telkens tegen erg sterke tegenstanders zoals Sakkari en Samsonova. Sherif won haar enige wedstrijd dit seizoen tegen Mendez (ATP 198): Li is hier dus grote favoriet.

Minnen – Saville: Saville wint (1.60)

Nooit leuk om tégen een landgenote te betten, maar deze odd is wel héél mooi. In ranking zien we een groot verschil; Minnen staat op plaats 81, Saville op plaats 249. Maar in dit potje spelen heel wat andere factoren mee.

Allereerst won Saville ook haar vorige 2 duels met Minnen. En dat op overtuigende wijze; in Cagnes-sur-mer kon Minnen slechts één game pakken! Nu goed, daarvoor moeten we al terug naar 2019. Vooral de vorm waarin Saville zich nu bevindt is de bepalende factor om haar als favoriet aan te duiden. In Indian Wells slaagde de Australische er maar liefst 3 keer op rij in om Jan en alleman te verrassen door 3 (!) top 50-speelsters uit te schakelen. Zowel Zhang (ATP 41), Mertens (ATP 24) als Jabeur (ATP 10) werden uitgeschakeld.

Minnen daarentegen won dit seizoen nog niet van een top 100-speelsters en kwam eigenlijk gewoonweg nog niet vaak in actie in toernooien van niveau. De Belgische werkt stap per stap naar een betere vorm toe, maar is er nog lang niet. Saville’s beenblessure zal na een weekje rust zeker en vast weer in orde zijn, een zege hier lijkt niet meer dan logisch.

Live Betting NL - de #1 op live wedden