Deze uitploegen moéten morgen winnen! (systeembet)

Arsenal – Liverpool: Liverpool wint (1.88)

Zaterdagmiddag even paniek bij ieder die Liverpool een warm hart toedraagt: Mo Salah wordt noodgedwongen gewisseld met een knieblessure tijdens de wedstrijd tegen Brighton. Na veel speculatie bevestigde Jürgen Klopp dat hij de selectie weer vervoegd heeft en op het wedstrijdblad tegen Arsenal staat.

En of het een belangrijke wedstrijd is; City verloor verrassend punten tegen Crystal Palace en dus krijgt Liverpool een unieke kans om punten in te halen. The Reds wonnen hun laatste 8 duels in de Premier League en stootten ook door in de Champions League tegen Inter. Met Salah erbij dus reden genoeg om te barsten van het vertrouwen. In de heenwedstrijd werd Arsenal met een verpletterende 4-0 terug richting Londen gestuurd.

Mainz 05 – Dortmund: Dortmund wint (1.90)

In de Bundesliga speelt zich een gelijkaardig scenario af. Enkel 3 punten zijn voldoende voor Dortmund om in het zog van leider Bayern te blijven. Tegen een héél sterke thuisploeg, Mainz, is dat zeker geen evidentie, al zijn er heel wat factoren die in het voordeel van de Borussiërs spelen.

Mainz speelde al 3 weken geen wedstrijd. Reden? Je kunt het wel raden. De onfortuinlijke 05er werden getroffen door een corona-uitbraak en nog steeds zijn niet alle spelers fit. Geen cadeau dus om de competitie te moeten hervatten tegen een Dortmund dat al 4 matchen ongeslagen is in de Bundesliga. Daarbij komt nog dat vaste basisspelers Hack en Kohr geschorst zijn.

In de laatste wedstrijd van Dortmund kwam eindelijk de langverwachte comeback van Erling ‘The Terminator’ Braut Haaland. De Noorse goalgetter viel, na bijna 2 maanden toekijken vanuit de tribune, een half uurtje in tegen Arminia Bielefeld. Dortmund met of zonder Haaland, het is een wereld van verschil. In zijn 15 wedstrijden Bundesliga scoorde hij maar liefst 16 keer én deelde hij 5 assists uit. Hopen dus dat dit fenomeen zijn marktwaarde morgen nog wat opschroeft!

Brighton – Tottenham: Tottenham wint (2.18)

Tottenham heeft nog 2 wedstrijden tegoed ten opzichte van hun rechtstreekse concurrenten voor de top 5. Tegen Brighton moét absoluut gewonnen worden. De Spurs presteren wisselvallig dit seizoen, al lijkt er toch beterschap te komen met een recente overwinning op City en demonstraties tegen Leeds en Everton.

Brighton, de op 3 na slechtste thuisploeg met slechts 3 overwinningen uit 14 thuiswedstrijden, verloor nu al 5 keer op rij en wist slechts één doelpunt te maken. De Seagulls hebben niks meer om voor te spelen en dat lijkt verlammend te werken. Een hele mooi odd dus voor een team met meer kwaliteit dat heel gemotiveerd zal zijn, tegenover een team dat niet meer hoe winnen aanvoelt.

Wolfsberger AC – RB Salzburg: RB Salzburg -1 Asian (1.96)

RB Salzburg zijn de absolute bekerkoningen van Oostenrijk. De laatste 8 edities werd telkens minstens de finale gehaald, enkel ééntje ging verloren (na verlengingen).

In principe kan Salzburg elke wedstrijd op eigen bodem winnen; de ploeg van coach Jaissle domineert de meeste wedstrijden met veel balbezit en druk naar voor. Tegen Wolfsberger werden de laatste 2 wedstrijden met telkens 2-0 gewonnen, met geen énkel schot op doel voor Wolfsberger. De halve finale wordt in deze wedstrijd beslist, dus bij achterstand zal Wolfsberger moeten komen en dat betekent dan weer ruimte op de counter voor Salzburg.