Champions League-verdubbelaar!

Ajax – SL Benfica: Ajax meer dan 6.5 schoten op doel (1.60)

In Lissabon haalden Ajax deze line al (8 schoten op doel), en ook in zowat elke thuiswedstrijd wordt minstens 7 keer op doel geschoten. Ook in de Champions League-poules maakten de Ajacieden er voor eigen publiek telkens een schietoefening van: zowel Besiktas, Sporting CP als Dortmund kregen minsten 7 schoten op doel tegen.

De bookies zien Ajax, terecht naar mijn mening, als grote favoriet vanavond, maar de verdediging vertoont de laatste tijd tekenen van zwakte. Slechts één van de laatste 5 wedstrijden werd met een clean sheet afgesloten. Een niet te onderschatten Benfica zou hier in principe dus op voorsprong kunnen komen, of op z’n minst niet volledig uitgeteld zijn voor rust, wat deze bet enkel goed zal doen.

Manchester United – Atlético Madrid: minder dan 3.5 doelpunten (1.24)

Met David De Gea en Jan Oblak zien we in deze wedstrijd twee doelmannen van wereldklasse aan het werk. Of ze ook effectief vaak aan het werk gezet zullen worden is nog maar de vraag; in de heenwedstrijd werd slechts 3 keer op doel geschoten.

Een wedstrijd waar Manchester United het initiatief zal moeten nemen, maar zeker niet op achterstand wil komen tegen een ploeg die onder Diego Simeone meester is geworden in het doodmaken van een wedstrijd. Zijn stijl kennen we ondertussen allemaal: alle middelen zullen worden ingezet om kwalificatie te verzekeren. Atlético haalde deze line in 4 van haar 6 poulewedstrijden, Manchester United in 5.