Thuisploegen en Club Brugge winnen in deze Belgische combo!

KV Mechelen – Charleroi: KV Mechelen ongeldig bij gelijkspel (1.66)


Na een 0 op 6 tegen Club Brugge en Union ‘herpakte’ Charleroi, zonder veel overtuiging, tegen Beerschot en Standard. Tegen Beerschot werd een 2-1 achterstand werd in het slotkwartier omgebogen naar 2-3, tegen Standard werd het 0-0 met slechts 3 schoten op doel. Offensief mankeert het Charleroi de laatste tijd aan creativiteit. Tegen een sterke thuisploeg als Mechelen, dat in haar laatste 7 wedstrijden slechts één keer verloor, zullen de Carolo’s in deze vorm niet winnen. De heenwedstrijd in Charleroi werd ook relatief gemakkelijk gewonnen door Mechelen met 0-2.

Cercle Brugge – KV Kortrijk: beide teams scoren (1.84)

Een mooie odd voor twee teams waarbij deze line vaak valt. Bij Cercle scoorden beide teams in 4 van hun laatste 5 wedstrijden, bij KVK in 3 van de 5. Dat Cercle hier minsten een doelpuntje lijkt een zekerheid, zeker als je weet dat Kortrijk al 10 wedstrijden een doelpunt slikt. En ook Kortrijk voetbalt enigszins bevrijd nu degradatie volledig uit den boze is; de rood-witten scoorden in hun laatste 5 duels 9 doelpunten.

Zulte Waregem – AS Eupen: AS Eupen ongeldig bij gelijkspel (2.10)

Naar Waregem kijken dit seizoen doet werkelijk pijn aan de ogen. Gered van de degradatie na een overwinning tegen Seraing, waarin de thuisploeg voor eigen publiek een beschamende 31% van de tijd de bal had, is het enige lichtpuntje na nieuwjaar. Eupen komt met een mooie 3-1 overwinning tegen Leuven én een gelijkspel tegen leider Union op zak naar Waregem. Kortom, deze odd is gewoon te mooi om te laten liggen.

KV Oostende – Club Brugge: Club Brugge -1.0 Asian Handicap (1.64)

Union dendert maar voort en dat betekent dat Club Brugge moet blijven aanklampen. Alfred Schreuder heeft eindelijk zijn draai gevonden en dat vertaalt zich in resulaten: de laatste 4 competitiewedstrijden werden, telkens met minimum 2 doelpunten verschil, gewonnen. Ook het feit dat Charles De Ketelaere in de basis wordt verwacht, verhoogt de kans op doelpunten exponentieel. KVO doet het niet slecht de laatste tijd, maar tegen ploegen die meer kwaliteit hebben wordt te gemakkelijk verloren. De Kustboys gingen recent nog tegen zowel Anderlecht als KV Mechelen met 3-0 de boot in.