Leicester en AA Gent spelen gelijk in deze leuke risk-systeembet!

PAOK Thessaloniki – AA Gent: gelijkspel (3.05)

Met 6 overwinningen op rij op zak, waarvan 2 tegen Club Brugge, trekt Gent met vertrouwen naar de heksenketel van Thessaloniki. De Buffalo’s strijden doen het uitstekend in de tweede helft van het seizoen en strijden nog mee voor de beker, de competitie en dus ook voor de Conference League. Een grote aderlating donderdagavond: Tarik Tissoudali is nog steeds twijfelachtig. Met oog op die bekerfinale en nog enkele belangrijke competitiewedstrijden in maart, zal Hein Vanhaezebrouck geen risico nemen. Tegen Waregem vond Gent, zonder Tissoudali, pas in de toegevoegde tijd de bevrijdende winning goal, en ook tegen een moeilijk te bespelen tegenstander als PAOK wordt het moeilijk om te scoren. De Grieken speelden 3 van hun laatste 5 wedstrijden gelijk

Leicester – Rennes: gelijkspel (3.25)

Twee ploegen die vanavond niet hun sterkste opstelling op het wedstrijdblad zullen zetten zijn Leicester en Rennes. Die laatste doet nog volop mee in de strijd om Europees voetbal in de Ligue 1, weliswaar een trapje hoger dan Conference League, en speelt zondag een topper tegen Lyon.

Leicester draait een matig, wisselvallig seizoen. In de groepsfase van de Europa League moesten ze het onderspit delven voor Spartak Moskou en Napoli. Ze hebben het moeilijk op tegen ploegen van niveau kansen te creëren, en tegen een Rennes dat tevreden is met een gelijkspel vanavond, wordt het moeilijk. De Fransen hielden ook Tottenham in bedwang in eigen huis, waar het 2-2 werd.

Southampton – Newcastle: gelijkspel (3.65)

In de Premier League zijn Southampton en Newcastle aan het pieken: beide teams zijn 7 wedstrijden ongeslagen, al werd die mooie run voor Southampton dit weekend abrupt beëindigd met een 4-0 nederlaag tegen Aston Villa.

Beide teams spelen vaak gelijk; maar liefst 40% van hun competitiewedstrijden kent winnaar. In de huidige vorm zullen ze aan elkaar gewaagd zijn en is het moeilijk een winnende side te kiezen. Ook de heenwedstrijd eindigde op een gelijkspel.

Rangers FC – Red Star Belgrade: beide teams scoren: nee (1.93)

Rode Ster Belgrado werd in het begin nog slachtoffer van de Moldavische stuntploeg Sheriff Tiraspol in de strijd om een Champions League-ticket. Op naar de Europa League dan maar, waar de Serviërs verrassend hun poule wonnen. Opvallend daarbij: in hun 6 afgewerkte wedstrijden vielen amper 10 doelpunten (6 voor, 4 tegen), het minste van alle deelnemende ploegen. Ik heb ze wel vaker spelen in Europa en ik kan niet anders stellen dat ‘met 1-0 winnen is genoeg’ in de mentaliteit en het DNA van dit team gebakken zit. Rangers zal al flink hun best moeten doen om te scoren, en ook Rode Ster zelf scoort niet gemakkelijk.

Live Betting NL - de #1 op live wedden