City probleemloos voorbij Sporting CP, in Madrid weinig doelpunten!

Manchester City – Sporting CP: Manchester City -1.5 Asian Handicap (1.45)

Zeg nooit nooit, maar wie vanavond zijn geld nog op Sporting CP zet, is wel héél optimistisch. De Portugezen moeten een forfaitscore, weliswaar in eigen voordeel, op het scorebord krijgen zonder tegendoelpunt te incasseren. En dat zonder sterkhouders Matheus Nunes (geschorst) en Pedro Gonçalves (geblesseerd). In de heenwedstrijd wisten ze met hun sterkste elftal geen enkel schot op doel te krijgen.

Guardiola zal vanavond enkele vaste waarden laten rusten. Onder andere De Bruyne en Mahrez worden niet in de basiself verwacht. Een mooie kans dus voor jongens als Gabriel Jesus en Grealish om hun Champions League-statistieken wat op te waarderen. In deze overbodige terugwedstrijd zal City de eigen fans waar voor hun moeten geld geven, en daar hebben ze zeker de kwaliteit voor.

Real Madrid – PSG: minder dan 3.5 doelpunten (1.58)

Alle ogen gericht dus op die andere wedstrijd, waar alles nog mogelijk is. In de heenwedstrijd werd de neutrale voetballiefhebber niet echt verwend: door een combinatie aan intentie en gebrek aan kunde, speelde Real niks klaar (3 schoten, 1 op doel). En ook bij PSG zagen we vooral stationair, inspiratieloos voetbal. Ronduit saai te noemen.

Vanavond is het de beurt aan PSG om de wedstrijd zo dood mogelijk te maken, en dat kunnen ze. In de vorige editie van het kampioenenbal behaalden ze in de knock-outfase tegen zowel Bayern als Barcelona een voordelige uitgangspositie in de heenwedstrijd. De terugwedstrijden eindigden telkens met minder dan 2.5 doelpunten.

Real speelde dit seizoen nog geen enkele Champions League-match waar meer dan 3 goals vielen. Vanavond moeten ze het zonder pilaar Casemiro doen, en met Mbappe twijfelachtig bij PSG en Messi die niks meer klaar krijgt tegenwoordig, zie ik hier niet veel doelpunten vallen.