Championshipvoetbal op dinsdag: systeembet op deze 4 wedstrijden!

Terwijl de big boys het Champions League-toneel betreden, wordt in de beenharde Championship vanavond volop gestreden om een gunstige uitgangspositie in de stand te verkrijgen. Met onderstaande systeembet proberen we de loterij die deze competitie soms is toch naar onze hand te zetten!

Barnsley – Stoke City: Barnsley wint of gelijkspel (1.61)

Statistieken kunnen soms bedrieglijk zijn; Barnsley is momenteel de slechtste thuisploeg in de Championship, maar verloor slechts de helft van zijn thuiswedstrijden. Met Stoke City treffen ze vanavond een tegenstander waar zeker en vast levensbelangrijke punten tegen gepakt kunnen worden. Stoke kon al 6 wedstrijden op rij niet winnen en heeft weinig uitzicht op promotieplaatsen. Barnsley toont zich dan weer strijdvaardig en kon 3 keer winnen in zijn laatste 5 wedstrijden. In de strijd tegen de degradatie zal de thuisploeg er alles aan doen om op z’n minst een punt te pakken, net als in de laatste 3 onderlinge duels.

Blackburn Rovers – Milwall: beide teams scoren: nee (1.57)

Een belangrijke wedstrijd met zich op de top 6 wordt vanavond gespeeld in Blackburn. Een sterke thuisploeg tegen een tegenstander die in bloedvorm verkeert, valt moeilijk te voorspellen. We groeven dus wat dieper en zagen een wel heel opvallende trend bij de thuisploeg: al 11 wedstrijden op rij staat er een 0 in het eindresultaat! En ook in 8 van de laatste 10 wedstrijden van Millwall vond slechts één ploeg de weg naar doel. Beide ploegen zullen hier zeker willen winnen, maar misschien wel nog belangrijker: verliezen mag niet. Ik voorspel hier een 0-0, 1-0 of 0-1.

Swansea City – Fulham: Fulham wint (1.72)

De enige ploeg in de Championship die zich stilaan al mag beginnen voorbereiden op de Premier League is Fulham. In de Engelse tweede klasse is geen enkele wedstrijd gemakkelijk, maar Fulham speelt dit seizoen écht dominant voetbal. Spits Mitrovic scoort bij de vleet (34 goals) en was ook in de recent behaalde 15 op 18 van goudwaarde.

Thuisploeg Swansea zal er voor eigen publiek zeker alles aan doen om het Fulham moeilijk te maken, maar de wet van de sterkste is hier van toepassing. Het Welshe team, dat samen met Cardiff het vaakste Wales vertegenwoordigt in de Premier League, kent een moeizaam seizoen en staat pas 16e in de stand. Fulham kan hier 3 belangrijke punten pakken en zal zijn sterke uitreputatie proberen te verstevigen (10W 3D 2L).

Bournemouth – Peterborough United: Bournemouth wint en houdt de nul (1.98)

Peterborough United en uitwedstrijden: het is geen geslaagd huwelijk. Het nummer laatst in de stand verloor 16 van de 18 wedstrijden op verplaatsing en wist slechts 9 keer (!) te scoren. Met 8 nederlagen in de laatste 10 wedstrijden trekken ze naar Bournemouth. In die 8 verliespartijen wisten ze slechts één maal te scoren. Malaise alom dus, en tegen een Bournemouth dat nog volop meedoet voor rechtstreekse promotie zullen hier geen wonderen verricht worden.