Ajax en Antwerp winnen in deze Benelux-systeembet!

Ajax – RKC Waalwijk: Ajax wint en houdt de nul (1.68)

Na het slippertje tegen Go Ahead Eagles vorige speeldag moet Ajax absoluut winnen van Waalwijk om PSV achter zich te houden in de strijd om de titel. In Deventer slikten de Amsterdammers 2 doelpunten, wat hun totaal dit seizoen nu op 7 tegendoelpunten brengt. Je snapt mijn punt hier; we weten allemaal hoe dominant Ajax presteert in de eigen competitie. RKC verloor 4 van hun laatste 5 matchen, onder andere tegen AZ en Feyenoord waarbij ze de weg naar doel niet konden vinden. De laatste 3 duels met Ajax werden verloren zonder één doelpunt te maken.

PSV – Heracles Almelo: PSV -1.5 Asian Handicap (1.68)

Voor PSV hetzelfde verhaal als Ajax; winnen moet om het spoor van de leider te blijven. Naast het grote verschil in kwaliteit heeft Heracles ook niet meer veel om voor te spelen; ze bengelen veilig in de middenmoot en staan al 13 punten achter op de Europese plaatsen. Met bijna iedereen fit hopen we hier op een logische overwinning.

Royal Antwerp FC – Beerschot: Royal Antwerp FC -1 Asian Handicap (1.86)

Zondagmiddag kijken veel Belgische voetballiefhebbers uit naar de Antwerpse derby tussen Antwerp en Beerschot. In dit vaak fel beladen duel gebeurt er altijd wel wat, maar in deze 168e editie is Antwerp grote favoriet. Na 2 nederlagen op rij zijn 3 punten hier broodnodig om Play Off 1 te verzekeren. Voor Beerschot is het kalf dan weer verdronken; de degradatie is zo goed als zeker en bij achterstand vallen ze vaak als een pudding ineen. Ik voorspel hier dat Antwerp vandaag eenvoudig de titel van ‘ploeg van’t stad’ zal inpalmen.

RSC Charleroi – Standard Luik: RSC Charleroi wint (2.00)

En ook in Franstalig België worden we verwend met ‘Le Derby Wallon’ tussen Charleroi en Standard. Historisch gezien is Standard hier meestal favoriet, maar dit seizoen draait het héél slecht bij de Luikenaars. Met 4 op 15, waarvan 3 punten tegen Beerschot behaald werden, zakken ze af naar Mambourg waar ze onder zullen liggen. Charleroi is hier gewoon de betere ploeg en heeft nog reden om alles te geven – Play Off 1 ligt nog binnen handbereik. Versta me niet verkeerd; ook Standard zal hier alles geven om de ontevreden fans toch een beetje te pleasen, maar de Rouches hebben dit seizoen niet één lichtpuntje om aan vast te houden. De heenwedstrijd werd een 0-3 overwinning voor Charleroi.