Twee keer je inzet met deze Belgische verdubbelaar! (1.97)

Seraing – Club Brugge: Club Brugge wint (1.45)

Club Brugge moet zich herpakken na de blamage eerder deze in de beker tegen AA Gent. Met best wel zware 0-3 cijfers werden ze voor eigen publiek uit de beker geknikkerd en dat kunnen de fans van Brugge maar matig appreciëren. Volledige focus nu dus op de competitie en met Seraing treffen ze de perfecte tegenstander om die bekeruitschakeling te verwerken. De Luikse ploeg verloor vorig weekend de degradatietopper tegen Waregem, in een wedstrijd waar ze maar liefst 74% balbezit hadden. Toch wisten ze niet te scoren, net zoals in de 4 matchen ervoor.

Club haalde een makkelijke 9 op 9 in de competitie, en speelde titelconcurrent Antwerp bij momenten van het kastje naar de muur. Goudhaantje Charles De Ketelaere wordt terug in de ploeg verwacht na blessure en zal met veel zin zijn stempel op deze match drukken.

Kortrijk – Union: minder dan 3.5 doelpunten (1.36)

Union met of zonder hun spitsenduo Undav-Vanzeir: het blijkt een wereld van verschil te zijn. Tegen Eupen waren beide aanvallers geschorst en dat gat kon niet gevuld worden, een 0-0 brilscore was het teleurstellende resultaat. Op Kortrijk is Undav terug, Vanzeir blijft geschorst.

Met of zonder dat duo; de organisatie van Union en trainer Mazzu is on point. Als leider van de competitie valt het op dat ze gemiddeld slechts 46% balbezit hebben, dus een wedstrijd echtt domineren doen ze niet. Hun defensie is gewoon oerdegelijk – ze slikken het minste tegendoelpunten van alle ploegen -, en ze kiezen goed hun momenten uit om een doelpuntje te prikken. Een moeilijk scoren Kortrijk zal hier balbezit krijgen en ook Union zal, net als tegen Eupen, moeilijk scoren zonder Vanzeir. Ook in de laatste 7 wedstrijden van de leider vielen er niet meer dan 3 doelpunten.