Friday night fever: Gil Vicente en KMSK Deinze verliezen niet in eigen stadion!

Gil Vicente – Estoril: Gil Vicente ongeldig bij gelijkspel (1.44)

De 25e speeldag van de Primeira Liga wordt vrijdagavond afgetrapt door Gil Vicente en Estoril. De thuisploeg slaat dit seizoen velen met verstomming en verloor in de laatste 15 (!) competitiewedstrijden slechts één maal, van Sporting CP. In eigen stadion zijn ze dan weer aan een mooie reeks van 10 op 12 bezig. Tegenstander Estoril doet het een pak minder, en kon slechts één van zijn laatste 10 wedstrijden winnen, tegen hekkensluiter Tondela.

Gil Vicente hangt momenteel aan de staart van de top 5. Die 5e plaats verzekert Europees voetbal – een primeur voor de ploeg die het grootste deel van haar bestaan in lagere divisies vertoefde. Met de volledige kern beschikbaar tegen een Estoril dat uit vorm is, zie ik ze hier niet verliezen.

KMSK Deinze – Westerlo: Deinze of gelijkspel (1.55)

Voor de 2e plaats en barragematchen ligt alles nog open in de Belgische tweede klasse. Wat wel zo goed als zeker is, is dat Westerlo rechtstreeks zal promoveren; met nog 6 speeldagen voor de boeg hebben ze een voorsprong van 8 punt. Een ploeg die nog volop meestrijdt voor die 2e stek is Deinze, voor hen is elke wedstrijd vanaf nu een kleine finale.

Op het veld van Westerlo eindigde deze wedstrijd een maand geleden nog op een 0-3 overwinning voor Deinze, en ook de twee ontmoetingen ervoor resulteerden in puntengewin voor Deinze. Geen idee waarom de bookies de odd, in deze vierde en laatste onderlinge match dit seizoen, nog steeds in het voordeel van Westerlo leggen; Deinze is de angstgegner van de leider en de hele kern is fit. Westerlo daarentegen mist met Pietro Perdichizzi een belangrijke pion achterin.