Spezia – AS Roma: ‘Alleen Bologna en Fiorentina hielden het doel schoon’

In het Italië treffen Spezia en AS Roma elkaar in de 27e speelronde van de Serie A. Je verwacht dan een duel tussen de top van de competitie en de onderkant, maar dat is niet het geval. Bij AS Roma gaat het niet soepel dit seizoen en daar kun je van profiteren.

Spezia – AS Roma

Het duel tussen deze twee ploegen vond al eerder plaats dit seizoen. Op 13 december 2021 wist AS Roma in eigen huis met 2-0 te winnen. Dat klinkt als een eenvoudige overwinning, maar dat was het zeker niet. Na de 1-0 van Chris Smalling maakte Roger Ibanez pas in de 56e minuut de bevrijdende 2-0. Spezia drong aan en kreeg kansen. De ploeg zag zelfs een doelpunt afgekeurd worden in de 62e minuut. Het was niet de eerste en niet de laatste keer dat Spezia aanvallende kwaliteiten liet zien.

Spezia aanvallend

In aanvallend opzicht verrast Spezia vriend en vijand. De nummer 16 van de competitie vond 28 keer het net in 26 wedstrijden. Dat is een gemiddelde van net iets meer dan 1 doelpunt per wedstrijd. In de voorhoede heeft Spezia de luxe dat er meerdere goalgetters zijn. Daniele Verde gaat aan kop met 5 doelpunten, maar wordt op de voet gevolgd door Emmanuel Gyasi met 4. Met name in eigen huis is Spezia op schot.

Op eigen bodem weet Spezia namelijk vaak wel een doelpunt te maken. Slechts 2 ploegen gingen weg zonder tegendoelpunt: Bologna en Fiorentina. In de andere 10 thuiswedstrijden wist Spezia altijd te scoren. Maar het gaat niet alleen om de aanvallende kwaliteiten van Spezia.

Matchfacts:

  • In 10 van de 12 thuiswedstrijden scoorde Spezia.

AS Roma defensief

De defensie van AS Roma is een hoofdpijndossier. Het is misschien wel de reden dat Roma niet verder komt dan een 8e positie. Tot nu toe kreeg de ploeg van José Mourinho al 34 tegentreffers te verwerken in 26 wedstrijden. Het merendeel van die doelpunten (20) incasseerde AS Roma buitenshuis. 

Matchfacts:

  • De meeste tegentreffers (20) incasseerde AS Roma in eigen huis.

Wedtips

  • BTS ‘Ja’ bij Spezia – AS Roma (8/10 units) @1.68
Live Betting NL - de #1 op live wedden