Champions League: Ziyech en Morata schieten op doel! (funbet included)

Dinsdagavond krijgen we twee achtste finales voorgeschoteld in de Champions League. Op Stamford Bridge ontvangt Chelsea het bescheiden Lille, maar ongetwijfeld zal de neutrale voetballiefhebber kiezen om die andere affiche te kijken, Villarreal – Juventus.

Villarreal – Juventus: Morata meer dan 0.5 schoten op doel (1.60)

Vorig jaar vloog de Oude Dame er in de achtste finale al uit tegen een uitgekookt Porto en dat zullen ze deze editie goed willen maken. Ondanks blessures bij Dybala, Chiellini en Chiesa zal coach Allegri toch een sterk elftal kunnen neerzetten, met alle ogen gericht op de man die al 18 keer de weg naar doel vond dit seizoen, Dušan Vlahović. Zijn spitsbroeder Morata is wat in z’n schaduw komen te staan, eén van de redenen waarom de bookies de odd voor één schot op doel op 1.60 gezet hebben.

Toegegeven, de voormalige spits van zowel Real als Atlético Madrid kent niet z’n beste seizoen, maar in wedstrijden met grote inzet vindt hij vaak één of meerdere pogingen op doel. In de groepsfase zette hij in 3 van zijn 4 gestarte wedstrijden de keeper aan het werk, ook op het veld van Chelsea waar Juve een 4-0 pandoering kreeg en slechts 2 keer op doel schoot. Een leuke surplus is dat hij zelden voor de 80e minuut gewisseld wordt, dus tijd genoeg voor een goalgetter als Álvaro om minsten één keer op doel te schieten!

Chelsea – Lille: Ziyech meer dan 0.5 schoten op doel (1.50)

Jaja, we weten het nu wel. Romelu Lukaku zit in een dipje en we zien weinig terug van de onverzetbare, balvaste, beslissende spits die hij bij Inter was. Zo uit vorm als Lukaku is, zo in vorm is Hakim Ziyech. In zijn laatste 5 wedstrijden schoot de Marokkaanse ex-international maar liefst 10 keer op doel, met 3 doelpunten tot gevolg.

Misschien ben je niet volledig overtuigd, omdat bij die 5 laatste wedstrijden een bekerwedstrijd en 2 wedstrijden op de wereldbeker voor clubs zitten. Even kijken naar de groepsfase van de Champions League dan. Daar schoot Hakim in 3 van zijn 4 gespeelde matchen op doel, met als uitzondering die op Juventus waar over de hele wedstrijd slechts 2 schoten op doel vielen. Chelsea zal morgen 90 minuten lang het initiatief mogen nemen tegen een simpelweg zwakkere tegenstander, dus voor een speler met vertrouwen moet dit een makkie worden.

FUNBET (odd 91)

Dinsdagavond speel ik de funbet op correcte scores. Veel uitleg is er niet bij nodig – in London zal Chelsea volgens mij Lille helemaal wegspelen en zeker meer dan eens de weg naar doel vinden. Correcte score: 3-0.

De wedstrijd van Juventus is moeilijker te voorspellen, maar ik geef een ervaren rot als Juve toch het voordeel van de twijfel in een wedstrijd als dit. Van hun laatste 11 overwinningen werden er maar liefst 7 met 2-0 gewonnen!

Correcte score: 0-2.

Live Betting NL - de #1 op live wedden