Meer rode kaarten dan doelpunten: odd van 2.15!

Het ging Arsenal voor de wind eind 2021. De ene na de andere wedstrijd werd winnend afgesloten. Nog met overtuigende cijfers ook! Daar is vandaag de dag weinig van te zien. ‘The Gunners’ trekken nu de aandacht met een andere statistiek: meer rode kaarten dan doelpunten.

Arsenal in 2022

Het jaar 2022 begon voor Mikel Arteta en Arsenal niet bepaald voortvarend. Overigens begon het jaar officieel onder Albert Stuivenberg. De Nederlander verving de hoofdtrainer, omdat die door een positieve coronatest niet aanwezig mocht zijn in het Emirates Stadium.

Arsenal verloor met 1-2 van Manchester City en dat ene doelpuntje zou weken later een zeldzaamheid blijken. Sinds dat doelpunt wist de ploeg van Arteta in 5 wedstrijden slechts 1 doelpunt te produceren. Dat zijn op zijn zachtst gezegd opmerkelijke cijfers voor een Engelse topploeg. Met de komende tegenstander is het de vraag of Arsenal de productie kan opschroeven

  • Arsenal scoorde pas 2 keer in 2022

Arsenal – Brentford

The Gunners’ staan in eigen huis tegenover Brentford. In dat duel ontbreekt Gabriel Martinelli bij de thuisploeg wegens een schorsing. Een behoorlijk opmerkelijke schorsing overigens. De aanvaller van Arsenal kreeg het voor elkaar om binnen enkele seconden twee overtredingen te maken die beide bestraft werden met een gele kaart. Bij de bezoekers hoeven we nog niet te rekenen op Christian Eriksen. Zijn debuut voor Brentford wordt verwacht tegen Newcastle over een week.

Hoewel Brentford de laatste weken niet in bloedvorm is, herinneren ze zich bij Arsenal de eerste ontmoeting nog wel. Een wedstrijd waarin Arsenal 22 doelpogingen deed, er slechts 4 tussen de palen kreeg en geen doelpunt wist te maken. Het gebrek aan doelpunten in 2022 en de slechte herinnering aan het voorgaande duel zijn ingrediënten genoeg om deze odd mee te pakken.

  • Arsenal kreeg in het vorige duel slechts 4 ballen tussen de palen

Wedtip

  • Totaal aantal doelpunten door Arsenal: minder dan 1,5 (6/10 units) @2.15
Live Betting NL - de #1 op live wedden