Friday night fever: begin het weekend met viermaal je inzet! (+ RISK versie)

Juventus – Torino: Juventus wint (1.60)

Vrijdagavond opent de Serie A het weekend met de prachtige Turijnse Derby della Mole. Juventus kan gerust het zwarte beest van hun stadsgenoot genoemd worden – sinds de eeuwwisseling kon Torino slechts één keer winnen van De Oude Dame. Met de hete adem van Atalanta in hun nek, en in een hopelijk kolkend stadion, moét Juve deze wedstrijd absoluut winnen. Met 7 thuisoverwinningen op rij zijn ze torenhoog favoriet tegen een Torino dat slechts 8 op 33 punten op verplaatsing behaalde, en daarmee de tweede slechtste uitploeg in de Serie A is.

AA Gent – Seraing: AA Gent -1 Asian Handicap (1.49)

Voor beide teams een zoveelste belangrijke wedstrijd op een rij. AA Gent gaat volop voor Play Off 1, Seraing probeert zich nog steeds uit de gevarenzone te weren. Het probleem bij die laatste: 6 op 39 op verplaatsing, 9 nederlagen in hun laatste 11 wedstrijden, o zo weinig schoten op doel, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het ontbreekt Seraing gewoon aan kwaliteit. Met overwinningen tegen Club Brugge en Eupen – waar ze een helft met 10 man speelden – op zak, zal Gent hier proberen bevestigen voor eigen publiek.

Mainz – Bayer 04 Leverkusen: Meer dan 2.5 doelpunten (1.58)

Qua voetbal de mooiste affiche op het programma vrijdagavond; Leverkusen brengt sinds de jaarwisseling sprankelend voetbal. Aanvallend zijn de statistieken verbluffend, met een verpletterende demonstratie in Dortmund als bewijs (2-5 eindstand). Tegenstander Mainz is stug, en doet het in eigen stadion uitstekend, met slechts 5 tegendoelpunten in 11 wedstrijden. Moet wel gezegd, Dortmund, Bayern en dus Leverkusen moeten hun uitwedstrijd in Mainz nog spelen. Matchen van Mainz tegen kleppers Leipzig, Dortmund en Bayern vielen telkens meer dan 2.5 goals, en ook in de laatste 8 wedstrijden van Leverkusen vielen meer dan 2.5 doelpunten. Elke voetbalfan hoopt op een doelpuntenfestival, en deze twee ploegen zijn de perfecte kandidaten om dat te brengen.

Hieronder vind je ook de RISK versie van deze combo (odd 10.35)!  Seraing wist in 7 van zijn 9 laatste nederlagen niet te scoren.