Vandaag is groen, de kleur van de double!

De vorige double viel binnen, maar dat is niet genoeg. We hebben de smaak te pakken, winst geproefd, en de drang om meer te winnen stijgt en stijgt!

Getafe – Espanyol: Getafe wint, DNB

Een gekke situatie, maar het is echt waar. Getafe heeft nog kans op Champions League voetbaL en Espanyol staat momenteel op rechtstreekse degradatie. Je zou op basis hiervan zeggen dat de onderbreking voor Espanyol het beste uitkwam. Aan het resultaat zou je daar instemmend op reageren, want er is immers gewonnen tegen Alavés. Dit lukt echter pas tegen 10 man en zegt daardoor nog niet bijster veel.

Getafe daarentegen verloor van Granada en toch gaan we voor Getafe, waarom? Simpel, ze spelen thuis. Thuis? Dat voordeel was toch niet zo groot meer? Dat klopt, maar het is er nog wel. Mentaal zal het zeker meespelen en daarnaast moet Getafe de nederlaag tegen Granada corrigeren. In eigen huis werden de laatste vier wedstrijden tegen Espanyol gewonnen, wat vertrouwen zal scheppen. Daarbij komt dat Espanyol simpelweg zeer beperkt is.

FC Barcelona – Leganés: Barcelona wint en pakt de meeste corners met -1 handicap

Barcelona, ze lieten in de eerste wedstrijd direct even zien wie de baas is door met speels gemak te winnen tegen Mallorca. Wat gebeurt er dan als ze daarna spelen tegen een tegenstander die nog een plekje lager staat? Dat moet dan ook niet heel moeilijk worden!

Barcelona scoort de meeste doelpunten, Leganés de minste doelpunten. Niet enkel stimuleert dat om in te zetten op een overwinning voor Barcelona, het onderstreept ook nog eens dat Leganés niet zoveel in de aanval gaat. Wat is het gevolg daarvan? Dat ze weinig corners pakken uiteraard!