Terug van weggeweest, de Daily Double!

Terug van weggeweest, de Daily Double!

Wat voelt het heerlijk om dat woord weer eens in een artikel te zetten, Daily Double. Als jullie het niet erg vinden, herhaal ik het nog enkele keren. Daily Double, Daily Double, Daily Double. We gaan weer van start heren, en we willen een vliegende start!

Borussia Dortmund – Schalke 04: Borussia Dortmund wint (1.50)

Je zou het bijna vergeten, maar de strijd om de titel in de Duitse Bundesliga is nog volop gaande. Dortmund staat slechts vier puntjes achter op koploper Bayern München en dus is alles nog mogelijk. Er is dan geen mooier duel om mee te beginnen, dan de Kohlenpott-derby. Dortmund won de laatste vier competitiewedstrijden op rij voor de noodgedwongen stop en in eigen huis verloren ze dit seizoen nog geen enkele wedstrijd. Wellicht belangrijker, Dortmund is al sinds 29 maart (!) weer in training. Tegenstander Schalke 04 won de laatste zeven competitiewedstrijden voor de stop niet en is pas sinds 6 april weer aan het trainen. 

  • Dortmund staat slechts vier punten achter;
  • Bij Dortmund zijn ze een stuk eerder begonnen met voetballen;
  • Dortmund won de laatste vier wedstrijden in de competitie op rij;
  • Schalke 04 is pas sinds 6 april in training.

RB Leipzig – Freiburg: RB Leipzig wint (1.30)


Een makkie als je het ons vraagt, een zogenaamde banker. RB Leipzig is de punten hard nodig voor de plekje in de groepsfase van de Champions League. Freiburg mag dan weliswaar ook nog een beetje uitzicht hebben op Europees voetbal, ze staan er een stuk slechter voor. Waar Leipzig namelijk 2 april al weer op het trainingsveld stond, was dit voor Freiburg pas op 7 april. Het lijkt weinig dat verschil, maar die vijf dagen kunnen een behoorlijk verschil maken. Daarnaast sloot RB Leipzig af met een reeks van zeven wedstrijden waarin niet werd verloren, Freiburg verloor twee van de laatste drie competitiewedstrijden. 

  • Freiburg begon pas 7 april met trainen;
  • RB Leipzig begon op 2 april al met trainen;
  • Leipzig eindigde voor de stop positief;
  • Freiburg eindigde voor de stop negatief.