K League 1 guide! Een goed begin is het halve werk.

Met trillende vingers tik ik dit artikel. Trillende vingers van ontwenning. Weken geen voetbal, geen sport om naar uit te wijken, het schaadt je gezondheid. Als je dacht dat ondernemers het zwaar hebben, kijk dan eens naar de sportliefhebbers. Maar het moment is daar, we mogen weer van sport genieten. Zuid-Korea trapt af en wij bereiden je voor! 

Wie is de favoriet voor de titel, welke ploegen moeten vechten voor lijfsbehoud, wie wordt de topscorer en waar moeten we op letten? na het lezen van dit artikel zou je het allemaal moeten weten!

Wie wordt er kampioen in de K League 1?

Dat is de hamvraag en toch, hij lijkt relatief makkelijk te beantwoorden. De meeste kenners en ook wij, zetten onze kamelen op Jeonbuk Hyundai Motors (2.30). Al vier jaar op rij domineren zij de Zuid-Koreaanse competitie en werden zij kampioen. Vorig seizoen eindigden ze tweede, maar in Zuid-Korea speelt de top zes nog eens om de titel. Tijdens deze play-offs was Jeonbuk Hyundai Motors wederom de sterkste. Lopen daar nog bekenden rond? Zeker! De vriend.. euh ex van Monica Geuze, Lars Veldwijk! 

Size does matter

Wie aan Zuid-Korea denkt, denkt niet direct aan vreselijk lange mannen. De gemiddelde lengte van een man in Zuid-Korea is 1.74 meter en dat is niet direct een lengte waarmee je het balletje zo even in het net knikt. Je onderscheidt je dus als lange spits vrij snel in Zuid-Korea en veel gevaar van lange verdedigers is er niet.

Wie zijn de langste drie spitsen in Zuid-Korea?

 • Lars Veldwijk – 1.96 meter
 • Bjorn Johnsen – 1.95 meter (15.00)
  • Meer dan 7,5 doelpunten (1.85)
 • Tae-Wook Jeong – 1.95 meter

De ploegen van Lars Veldwijk en Bjorn Johnsen zijn de ploegen die om de titel spelen en dus het meest interessant om te bekijken. Momenteel worden er enkel odds aangeboden voor Bjorn Johnsen, maar houd het in de gaten!

Doelpunten, corners en meer!

Omdat wij niet de minsten zijn, geven wij jullie gratis en voor niets een goodiebag vol met statistieken mee! Dit zijn de competitie statistieken over 2019, doe er je voordeel mee.

Doelpunten stats

 • 2.60 Goals per-game
 • 76% Over 1.5
 • 48% Over 2.5
 • 24% Over 3.5
 • 57% BTTS

Corner stats

 • 8.61 Corners per-game
 • 63% Over 7.5 Corners

Card stats

 • 3.45 Cards per-game
 • 52% Under 3.5 Cards