Més que un club! Wie volgt Quique Setién op bij Barcelona?

Maar ze hebben Setién toch nog maar net aangesteld? Dat klopt, maar je kunt nu al inzetten op zijn vervanger! Maar moet dat dan deze zomerstop gebeuren? Nee hoor! Je zet gewoon in op de vervanger van Setién, ongeacht wanneer dat gebeurt. Prima investering toch?

Als we dan eens goed kijken, dan valt op dat twee kandidaten zich al duidelijk in de kijker hebben gespeeld. Wij willen zelf bijna zeggen: ‘Als een van deze beide het niet wordt, dan weten wij het ook niet meer’. De eerste is logisch, de ander wat verrassender. We nemen ze beide met je door! 

Xavi Hernández (2.75)

Dit is natuurlijk geen verrassing. Xavi is al meermaals in verband gebracht met Barcelona en stond voor een eventuele hereniging met Barcelona in Januari. Xavi heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij terug wil keren als trainer, maar hij gaf ook aan dat hij niet halverwege instapt. ‘Als ik kom, dan wil ik aan een nieuw project beginnen. Ik wil alles zelf zo neer kunnen zetten als dat ik dat wil’ aldus Xavi.

Xavi wil totale harmonie wanneer hij terug zou keren, waarmee hij doelt op het huidige bestuur. Toch is de meerderheid het eens, Xavi wordt de volgende trainer bij Barcelona.

Marcelo Gallardo (5.00)

Marcelo wie? Juist Marcelo Gallardo! Voor velen een onbekende, maar voor de echte voetballiefhebbers en tevens nachtbrakers is dit een icoon. Gallardo is trainer bij River Plate en bracht de ploeg terug naar de top, vanuit een heel diep dal. Gallardo reeg de prijzen aaneen bij River Plate met als kers op de taart de veelbesproken finale van de Copa Libertadores tegen Boca Juniors.


Zijn prestaties zijn in Europa niet onopgemerkt gebleven, integendeel. Lionel Messi verkoos Gallardo tot de beste coach bij The Best FIFA Football Awards en wat Guardiola betreft had deze man bij de laatste drie genomineerden moeten horen op het gala. In heel Europa is men het eens, Gallardo is klaar voor het echte werk en iemand om rekening mee te houden.

Voor de slimme rekenaars onder ons betekent inzetten op beide, dat je wanneer een van beide het wordt sowieso winst pakt. Wat ons betreft moet het een van deze twee worden, iets anders is niet te verwachten. Weten waar je dit doet? Informeer bij ons!