Cash out! Alles, niets of een beetje?

De optie die het hele spelletje veranderde. Een kinderlijk eenvoudige optie, ja of nee, en toch in sommige gevallen met desastreuze mentale gevolgen. Had ik het nou maar niet gedaan! Wij zorgen dat je straks met een gerust hard de keuze wel of niet zal maken.

De cash out of ook wel het hazenpad, de rem of de knop des angsthazen genoemd, geeft je de mogelijkheid om vroegtijdig een weddenschap uit te laten betalen. Dit kan twee uitkomsten hebben: je kiest ervoor een winnende weddenschap vroegtijdig uit te laten betalen om geen risico te nemen of je laat een verliezende weddenschap uitbetalen omdat je het niet meer ziet zitten.

Hoe werkt het?

De grote vraag is hoe werkt die optie nou en hoe komen ze op dat winbedrag? De werking is vrij simpel. Je krijgt op een lopende weddenschap de mogelijkheid om hem vroegtijdig uit te laten betalen en je kunt hiermee vast winst pakken, of een deel van je inleg terugkrijgen wanneer de weddenschap er niet goed voor staat.

Het bedrag dat je daar ziet verschijnen, dat wordt bepaald door de live quotering. Que? Ja de live quotering. Wat de bookmaker doet is het potentiële winbedrag delen door de live quotering om zo op een cash out te komen. 

Moet ik uitcashen?

Dat is de grote vraag en daar hebben we deels een antwoord op, met name op bovenstaande. Het wil namelijk wel eens gebeuren, vooral bij langlopende bets, dat de cash out niet klopt. Stel dat jij inzet op een transfer van Rakitic naar Sevilla voor 2,50 keer je inzet en jij zet daar €100,- op in. Jouw potentiële winbedrag is dan €250,-. Echter kan het best zijn dat op moment dat de quotering is gedaald naar 1,50 en de bookmaker jou €130,- als cash out aanbiedt. Als we hem zelf berekenen komen we op €166,67 uit. Niet doen dus!

Verzekeren

Ik zal meteen toegeven, ik ben geen fan van de cash out optie. Waarom niet? Het is bedacht door de bookmaker om jou te laten twijfelen. In de meeste gevallen winnen zij aan deze optie. Echter zijn er manieren om wel te winnen als better, door te ‘verzekeren’. Dit kan op twee manieren.

  • Tegenbetten

Tegenbetten wil zeggen dat jij tegen jouw huidige weddenschap gaat inzetten. Stel dat jij bijvoorbeeld een combo hebt lopen, waarbij alleen Ajax nog moet winnen. De Amsterdammers staan met 1-0 voor en jij wil absoluut niet het scenario waarbij je in de laatste minuut het deksel op je neus krijgt. Dan kun je ervoor kiezen om te zetten op gelijkspel of winst voor de tegenstander. Zo verzeker je jouw huidige weddenschap. Uiteraard is deze tactiek op allerlei manieren toe te passen.

  • Cashen en opnieuw inzetten

Wat ook een optie is, dat is het uitcashen en een deel opnieuw inzetten. Zie het als winst nemen en een deel van je winst opnieuw investeren. Je kunt bijvoorbeeld bij een voorsprong van Ajax ook uitcashen en een deel van je winst inzetten op een gelijkspel of zelfs een overwinning van de tegenstander. 

Wanneer cash je wel uit?

Er is feitelijk maar een enkele situatie waarbij je wel van de optie gebruik maakt, dat is namelijk wanneer de omstandigheden veranderen. Heb jij gezet op meeste corners voor de thuisploeg en scoren ze direct daarna? Dan kun je er gebruik van maken. 

Het is natuurlijk lastig om te bepalen wanneer je wel en wanneer je niet moet uitcashen. Daarom hebben jullie ons! Wij zullen jullie te allen tijde adviseren over de juiste keuzes, of je hem vervolgens maakt is aan jou!