John Tegeltjes woedend op Nigeriaanse Prins ‘Hij had beloofd dat ze gelijk zouden spelen’.

John Tegeltjes kwam van een koude kermis thuis nadat hij reageerde op het aanbod van de Nigeriaanse Prins waarvan wij de naam om privacyredenen niet bekendmaken. Voor €10,- per maand zou Smolevichi 2 gelijkspelen tegen Sachter Soligorsk 2, maar zover is het nooit gekomen.

Die John, hij was er weer ingetuind! Wij, zo goed als we voor jullie zijn, zullen jullie hiervoor behoeden. Fixed matches bestaan niet, althans niet in de berichten die jullie zien. Hoe gaan ze te werk, waarom trap je er steeds weer in en hoe kan het dan dat ze geld verdienen? Wij leggen het je uit! 

De enige die er beter van wordt, zijn zij!

Er is uiteindelijk maar een persoon die er beter van wordt en dat is de persoon of groep die jou deze ‘fix’ aanbiedt. Wat ze namelijk doen, is de odds manipuleren. Om dit te begrijpen, moet je weten hoe een odd tot stand komt.

Een odd of quotering komt tot stand door een redelijke kansberekening, enkele variabelen en een algoritme dat deze eerste odds bepaalt. Vervolgens verandert deze odd net als beurskoersen op nieuws rondom opstellingen, blessures, of de persconferentie. Wat ook invloed heeft, is hoe vaak een bepaalde weddenschap wordt gespeeld. Wanneer Ajax tegen Feyenoord speelt en je 2.50 krijgt voor Feyenoord, zal deze odd dalen wanneer men massaal op Feyenoord in gaat zetten. Dat is waar zij op verdienen! Stel dat zij zeker zijn van het feit dat Ajax wint, gaan ze een fix aanbieden op Feyenoord winst of een afgeleide daarvan. Zo daalt de odd op Feyenoord en stijgt die van hun eigen bet, Ajax! Slim toch?

Hoe kan het dat ik eens won met een trial?

Een ander onderdeel is de gratis trial, of eenmalig goedkopere tip waarbij je ook nog geld terugkrijgt als hij fout is. Nog mooier, de achteraf betaalde tip! 

Wat ze doen is simpelweg wat de meeste gokkers doen. Ze kijken naar statistieken, vorm, alles. Op basis daarvan kiezen ze een bizarre odd op bijvoorbeeld halftime/fulltime of op een correcte score. Deze tip bieden ze in grote aantallen aan als een fix. Wanneer deze niet valt, pech. Ze komen met een smoes of ze blokkeren iedereen die deze tip heeft gehad en klaagt.

Maar wanneer deze goed valt en er een dikke odd aan kleeft? Dan winnen ze het vertrouwen van iedereen die deze fix kreeg! De mensen geloven dat het echt is en gaan dik betalen voor de volgende tips. Echter zullen deze mensen al snel merken dat ze van een koude kermis thuiskomen, want de meerderheid zal misgaan. 

Wat leer je hieruit? Betaal nooit voor zogenaamde ‘fixed matches’. Je kan je geld veel beter steken in een groep die eerlijk zegt dat ze tips geven in plaats van fixed matches en dit doet met goede onderbouwing. Een toffe community is een mooie bonus. Laat Live Betting NL nou net zo een groep zijn, de mooiste zelfs!