Jij wint, als er niemand wint!

Hoe noemen ze dit? Dat jij een titel ziet, waar je niets wijzer van wordt, om vervolgens toch in dit artikel te belanden? Juist, een clickbait. Maar we zullen zorgen dat deze het helemaal waard is! Na het lezen van dit artikel, ben jij weer wat kennis rijker!

We gaan je vandaag meenemen in de drawrate tactiek! De wat? Precies, dat gaan we even toelichten. Deze tactiek is volledig gebaseerd op statistieken, maar het is ook een bewezen tactiek. Stel dat je 33% van jouw bets moet winnen om minstens quite te spelen en de kans dat je 33% van jouw bets wint is meer dan 33% is dat positief, toch?

De toepassing van deze tactiek bestaat uit twee onderdelen:

  1. Zoek een competitie waar minimaal 30-35% van de wedstrijden eindigt in een gelijkspel;
  2. Zoek een wedstrijd tussen twee ploegen waar het percentage gelijke spelen nog hoger ligt.

Zoek een competitie

Voor nu hebben wij dit voor je gedaan, zoals je van ons gewend bent. We nemen als voorbeeld de Primera A in Colombia. Wanneer we de wedstrijden afzetten tegen de gelijke spelen, zien we een bizarre draw rate van afgerond 40%. Dit is dus een prima competitie!

Zoek een wedstrijd

We hebben in dit geval om een voorbeeld te kunnen geven gewoon twee ploegen gekozen die elkaar zouden kunnen tegenkomen in een wedstrijd. We kozen voor Once Caldas en Deportivo Cali. We zien in onderstaande tabel dat Deportivo Cali een draw rate van afgerond 71% heeft en Once Caldas zelfs 74%.

Welke conclusie kunnen we hieruit trekken? Stel dat je 10 bets plaatst van €10,- op een gelijkspel met minimaal een odd van 3.00. Je payout is dan minimaal €300,- als je alles wint. Om quite te spelen moet je minimaal 33,33% van jouw bets winnen en elk extra gelijkspel is dan mooi meegenomen. Wanneer je dus 10 wedstrijden in Colombia op gelijkspel zet met een inleg van €10,- op minimaal een odd van 3.00, zou je gezien de draw rate van 40% daar, statistisch gezien moeten winnen! 

Je kunt dit natuurlijk uitbreiden door over een langere periode te rekenen of naar nog hogere draw rates te zoeken. Maar leg die rekenmachine maar weer terug, wij doen het rekenwerk voor je! Het enige dat jij hoeft te doen is meespelen.