To score or not to score!

Ja, ik weet het, dit is een inkoppertje. Momenteel wordt er nergens gescoord, grapjas. Maar als we even gaan fantaseren over het tijdperk lang, lang geleden. Toen handen schudden nog normaal was, seks vies en je nog kachels had van hout en dus moest zuipen om de kachel aan te krijgen. In die tijden was en is er straks weer een duidelijk onderscheid te maken tussen doelpuntrijke en minder doelpuntrijke competities!

Laten we beginnen met hetgeen dat niet zo een verrassing is, maar wel knaken kan opleveren. In Nederland vallen namelijk sinds jaar en dag verreweg de meeste doelpunten. In een artikel dat omstreeks oktober 2018 verscheen werd voor het eerst sinds lange tijd een uitgewerkte lijst gepubliceerd, scheelt ons weer zoeken. Deze lijst is ook zeker niet outdated, want feitelijk bevestigde deze wat wij allen al wisten. 

Waar Nederland verreweg de meeste doelpunten per wedstrijd ziet, worden ze gevolgd door België en Duitsland op respectievelijk plek twee en drie. Mocht je dit nou lezen en denken, ja hallo, informatie uit 2018? Nou ik heb het even voor je nagerekend, wijsneus, in 2018 was het gemiddelde 3,39 en in 2020 3,08. Kleine daling, doet niets af aan het woord doelpuntrijk! Wat is namelijk de clue? Het is een trend die jaarlijks terugkeert.

Waar wordt dan niet zoveel gescoord? Nou, in Rusland en Griekenland vinden ze het netje wat minder gemakkelijk. We hebben het de gehele competitie. In beide van deze landen heb je een of meer ploegen die ze er wel makkelijk inleggen. In Griekenland zijn dat bijvoorbeeld Olympiakos en PAOK en in Rusland is Zenith een mooi voorbeeld. Pak je een willekeurig ander potje under 2.5, dan zit je statistisch dus wel goed! 

Bron: Vi.nl, 28-10-2018