Messi profiteert van de situatie en pakt Ballon D’or, hoge odds beschikbaar!

Ik filosofeer veel deze dagen en benoem steeds dat we vandaag niet weten, wat er morgen gaat gebeuren. Echter wanneer wij beide benen op de grond zetten en met een goede portie Hollandse nuchterheid naar de situatie kijken, dan worden de pareltjes zichtbaar.

Laten we eens kijken naar de grootste prijs die een voetballer individueel kan pakken, de Ballon D’or. We weten heel goed dat voor deze prijs een shortlist is, bepaalde voetballers worden wel genomineerd, zelfs als ze achteruit lopen en meer ballen in de tribune jagen dan in het doel. Spelers als Ronaldo en Messi horen hierbij. Die hebben zoveel krediet opgebouwd dat een normale speler dat niet zomaar inhaalt.

Je kunt het vergelijken met Patty Brard. Die is zo lang te zwaar geweest dat niemand ooit slank naar haar zal kijken, hoeveel ze ook kwijt zal raken. Echter, ook uit die shortlist moet nog een selectie worden gemaakt en dan, ja dan is het belangrijk wat je laat zien. En wij hoeven jullie niet te zeggen dat hoe meer momenten je hebt om te shinen, hoe meer indruk je kunt maken.

De genomineerden hebben allemaal de kans om zich te laten zien in de nationale competitie, de nationale beker en vriendschappelijke wedstrijden bijvoorbeeld. Waar de andere spelers een voorsprong hadden op Messi, en een grote voorsprong, dat is het Europees Kampioenschap. De momenten waarop Messi zijn winkansen verkleinen, waren vaak de jaren waarin andere spelers imponeerden op internationale toernooien. Denk aan Ronaldo op het EK of Robben op het WK. 

Het verplaatsen van het EK heeft dus grote invloed op de winkansen van de genomineerden en de vraag is of de bookmakers dit inzien, gezien de odd op maar liefst 3.50 staat voor Messi! Geloof ons, dat toernooi heeft meer impact dan je denkt. Wij laten hem niet liggen en profiteren mee!