Winnen is niet alles, het is het enige!

Lazio – Bologna: Lazio wint

Easy peasy, lemon squeezy, Lazio moet even een potje winnen tegen Bologna en dat kunnen ze. De odds zijn bizar voor de ploeg die nog helemaal niet verloor in eigen huis en pas drie keer gelijk speelde. Negen van de 10 laatste wedstrijden werden door Lazio gewonnen in eigen huis en dat zijn bizarre statistieken. Voeg daaraan toe dat Bologna enkele spelers mist, namelijk: Dijks, Krejci, Mbaye, Medel, Sansone en Svanberg. Dat is nogal een lijst, hoe komt de bookmaker bij deze odds?

  • Lazio verloor in eigen huis nog niet dit seizoen;
  • Negen van de laatste 10 wedstrijden won Lazio in eigen huis;
  • Bologna mist gigantisch veel spelers.

Brest – Angers: Minder dan 3.5 doelpunten

Dit potje maakt onze double mooi tot een verdubbelaar en het lijkt nog eens gratis geld ook, een zogeheten banker. Brest en Angers zien doorgaans niet bijzonder veel doelpunten in hun wedstrijden, vier of meer helemaal niet.

Gemiddeld ziet Brest 2.7 doelpunten per wedstrijd en Angers 2.2, in beide gevallen een ruime marge tot die 3.5. In onderlinge wedstrijden viel er pas een keer meer dan drie doelpunten, daarvoor moeten we terug naar 2001. De 17 (!) daaropvolgende edities zagen minder dan vier doelpunten.

  • Brest ziet gemiddeld 2.7 doelpunten per wedstrijd;
  • Angers ziet gemiddeld 2.2 doelpunten per wedstrijd;
  • In 2001 vielen er voor het laatst meer dan drie doelpunten;
  • De 17 edities daarna vielen er nooit meer dan drie doelpunten.