Daily Double, we gaan voor goud!

Marseille – Toulouse (Marseille wint)

Het potje tussen Marseille en Toulouse, veel makkelijker kunnen ze niet worden hoor. Deze pot dient ervoor te zorgen dat de plooien in onze zeilen worden gladgestreken, de tweede pot zorgt voor een perfecte stand van de zeilen en dan kan zelfs de zwaarste tegenwind ons niet meer stoppen. Wat ook niet te stoppen is? Marseille op het moment. Een reeks van maar liefst 15 ongeslagen wedstrijden, waarvan 12 overwinningen, dat zijn statistieken. In eigen huis werden zeven van de laatste acht wedstrijden winnend afgesloten.

Toulouse heeft de zeilen niet bepaald goed, of zeilt met een lekke zeilboot. De rode lantaarndrager staat maar liefst zeven punten achter op de ploeg boven hen en ik denk dat ze er liever meteen mee zouden stoppen. Al 14 wedstrijden op rij werd er niet gewonnen en 13 daarvan werden verloren. Enkel tegen mede knudde team Amiens werd een puntje gepakt, dat is nou niet meteen een prestatie van formaat.

  • Marseille is al 15 wedstrijden ongeslagen en won er 12;
  • In eigen huis won Marseille zeven van de laatste acht wedstrijden;
  • Toulouse heeft al 14 wedstrijden op rij niet gewonnen;
  • 13 daarvan werden verloren. 

Bayer Leverkusen – Dortmund (Leverkusen meer dan 4.5 corners)

Dit is een value om je vingers bij af te likken! Leverkusen speelt thuis tegen Dortmund en dat affiche alleen al is goud waard, deze bet des te meer. De ploegen doen weinig voor elkaar onder, want Leverkusen noteert een 5e positie waar Dortmund op de 3d positie staat in de competitie. Het verschil is maar vijf puntjes, dus bij een overwinning van Leverkusen lopen ze drie punten in. Lijkt mij prima reden om vol gas te geven. Feit is, of ze nou wel of niet vol gas geven, corners pakken ze altijd wel.

Dortmund heeft een zwaar potje achter de rug tegen Werder Bremen en wellicht is het gevolg dat ze wat minder opportunistisch gaan spelen en wat verder terug zullen gaan spelen. Verwachting is wel dat ze de bovenliggende partij zullen zijn, wat positief is voor de corners van Leverkusen (denk aan gelijke stand of voorsprong Dortmund). Te allen tijde zal Leverkusen namelijk voor die overwinning gaan. Het aantal corners dat Dortmund toestaat is ook niet mis.

  • De achterstand van Leverkusen bedraagt slechts vijf punten;
  • In negen van de laatste 10 wedstrijden pakte Leverkusen minimaal vijf corners;
  • Dortmund stond in vijf van de laatste acht wedstrijden minimaal vijf corners toe.