Een goed begin, nu door! Pakken we de tweede dubbel op rij?

We hebben de smaak van het groen weer te pakken en de dubbeltrein dendert nu door naar het tweede station! De winstpercentages zien er nog goed uit en dat houden we graag zo. Daarvoor reist onze dubbeltrein nu af naar Noord-Ierland, maar wel via Heerenveen.

Heerenveen – AZ Alkmaar (Beide teams scoren voor 1.54 keer je inzet)

In Heerenveen staat weer een editie van Heerenveen – AZ op het programma en daar hebben we zin aan! Beide ploegen overleefden een ronde in de KNVB beker, hoewel dat bij de Friezen nog even spannend was. Dit potje staat garant voor spektakel en ook nu gaan we daar weer voor. Waar komt dat spektakel altijd vandaan? Nou beide ploegen laten dat vaak genoeg zien. Bij Heerenveen vonden beide ploegen het net in 10 van de laatste 11 wedstrijden. Zij hebben last van het feit dat ze zelf heel makkelijk het net vinden, ze scoorden slechts in twee wedstrijden niet, maar ze krijgen ze ook heel makkelijk tegen. 

AZ is net zo spectaculair, zij scoorden ook slechts in twee wedstrijden geen doelpunten. Hoewel het achterin best aardig staat bij de Alkmaarders, blijkt het dat ze tegen Heerenveen iets zenuwachtiger worden achterin. Vijf dan de laatste zes onderlinge wedstrijden werd er door beide ploegen een doelpunt gemaakt en we verwachten nu niet anders.

  • Heerenveen scoorde slechts in twee wedstrijden niet;
  • 10 van de laatste 11 wedstrijden zag Heerenveen beide teams scoren;
  • AZ scoorde in slechts twee wedstrijden niet;
  • Beide ploegen scoorden in vijf da nde laatste zes onderlinge duels.

Crusaders – Ballymena (Crusaders wint voor 1.34 keer je inzet)

Bij Crusaders – Ballymena draait het allemaal om de vorm. Deze is fantastisch de laatste weken bij Crusaders, gezien de laatste vijf wedstrijden allemaal werden gewonnen en daarnaast werd er geen doelpunt geïncasseerd. Ze staan momenteel op een tweede plaats met een wedstrijd meer gespeeld dan Glentoran en een punt minder, er moet dus gewonnen worden!

Het tegengestelde is aan de hand bij Ballymena, waar de vorm ver te zoeken is. De ploeg verloor vier van de laatste vijf wedstrijden en er werd alleen gewonnen van Crumlin Star in de beker. Voor het beeld, Crumlin Star is te vergelijken met het eerste plaatselijke elftal van Roelofarendsveen, mochten die een voetbalclub hebben. Slechts in een van die vier verloren competitie wedstrijden kwamen ze tot scoren. Dat kan en zal niet genoeg zijn tegen Crusaders, die op titeljacht zijn.

  • Crusaders won de laatste vijf wedstrijden op rij;
  • Crusaders incasseerde hierbij geen doelpunt;
  • Bij Ballymena werden vier van de laatste vijf wedstrijden verloren;
  • Slechts in een van die vier verloren wedstrijden wisten ze te scoren.